top of page

83 Yıl Sonra Yeniden || Jüpiter-Uranüs Kavuşumu Boğa Burcunda

Bu yılın en önemli gezegen kavuşumlarıdan biri olan Jüpiter-Uranüs kavuşumu 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşiyor. Bu ikili en erken tarihte 1941 yılında Boğa burcunda kavuştuktan sonra, ilk kez 2024 tarihinde yeniden bir araya gelebilir. Bu iki gezegenin kavuşum açısı oluşturuyor olması, ses getirecek yeni etkiler yeryüzüne getirecektir. Neler olabilir? Gelin birlikte bir göz atalım.


Jüpiter-Uranüs Kavuşumu

Jüpiter-Uranüs Kavuşumu Neden Önemlidir?

Bu ikilinin kavuşumu 83 yıl sonra ilk kez gerçekleşiyor. Bu ikili, toplumu etkileyen büyük ve beklenmedik olayları başlatır. Tarihte en son kavuşmaları 1941 yılında yaşanmıştır ve bu dönemlerde II. Dünya Savaşı devam etmiştir. Savaş sonrasında dünyada büyük bir tarihsel dönüm noktası yaşanmış, küresel dengelerde büyük değişimler meydana gelmiş ve yeni bir dünya düzeni şekillenmeye başlamıştır. Bu ikilinin kitleleri etkileyen etkisini tahmin edebilmek için biraz figüranları tanıyalım.


Jüpiter Kimdir?

Jüpiter gezegeni astrolojik açıdan genişleten, büyüten, koruyan ve destekleyen anahtar kelimeleri ile ilişkilidir. Özgürlük, uluslararası temalar ve inançlar ile bağdaşır. Büyüme özelliği açısından tehlikesi negatif konularda da büyüme kapasitesini ortaya koyar. Jüpiter gezegeni bazen maddiyatı büyütür, bazen de bedeni büyütür ve kilo alımına neden olabilir. Bazen de kanser hücresini büyütebilir. Bu gezegenin gerçekten neyi büyüttüğüne dikkat etmek gereklidir. Astronomik açıdan Güneş Sistemi içerisindeki görevi, bu astrolojik tavrını da ortaya koyar. Jüpiter Dünya’ya yönelme ihtimali olan bir kuyruklu yıldızı saptırıp bizi kurtarır ama, aynı zamanda Dünya ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan başka bir kuyruklu yıldızı doğrudan üzerimize yollar.(1)


Uranüs Kimdir?

Uranüs gezegeni astrolojik açıdan bireysellik, bağımsızlık, aykırılık, toplum dışı olan olaylar, öngörülemeyen temalar, sürpriz gelişmeler ve entellektüelizm ile alakalıdır. Kolektif bir gezegen olan Uranüs, zodyak burçlar kuşağından hangi burcun doğası ile ilişkili ise, o burcun anlattığı konularda patlak veren temaları açığa çıkarır. Şimşekler, elektrik olayları ve çarpılmalar yine bu gezegenin konuları arasındadır.


Boğa Burcu Neyi Anlatır?

Bu burcun doğasında insanın temel ihtiyaçları yatar. Beslenme, barınma, güven içerisinde hissetme ve köklenme bu burcun konuları arasında sayılabilir. Boğa burcu ayağını sağlam basmayı sever ve hesaplanamayan risklere karşı kendini koruma arzusu duyar. Para piyasayları, toprak konuları, mallar ve mülkler, emlak konuları, bankacılık, otelcilik, moda, kuyumculuk, kozmetik, heykeller, sanat, müzik ve resim bu burcun uğraşlarıdır. El sanatları, tarih ve etnik her şeyi yine Boğa burcu çatısı altında toplayabiliriz.


Parçalar Birleştiriliyor: Jüpiter, Uranüs ve Boğa Burcu

Bu kavuşum açısını yukarıda paylaştığım bilgiler ile birleştirmek istersek şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu kavuşum dönemi Boğa burcunun patlak veren temalarında (Uranüs) abartılı ve geniş kitlelere yayılan etkiler (Jüpiter) verebilir. Para piyasaları (Boğa burcu) bu kavuşum sonrasında öngörülmeyen krizler (Uranüs) ile ekonomik krizi şiddetli deneyimleme (Jüpiter) getirebilir. Bankaların sistemlerinde krizler doğurabilir. Geleneksel olan sistemlerin artık işlevselliğini yitirdiğini gösteren deneyimlere toplumu taşıyabilir.


Bu kavuşum dönemi 2.Dünya Savaşı zamanlarını günümüze davet ettiği için de, savaş gündemlerini körükleyebilir. İsrail-Filistin savaşının fitillediği dünya ülkeleri arasında gergiliğin Uranüs etkisi ile bağımsızlık savaşları getirdiğini görebiliriz. Bu etki sonucunda toplum ölümler (Jüpiter) ile konuşabiliriz. Daha teknolojinin merkezleştirildiği savaş stratejileri gölgesinde savaşları duyabilir, toprak bütünlüğünün korunamadığı zayıflıklarla yüzleşebiliriz.


Toprak tamamen Boğa burcu ile alakalı olduğu için; toprak kayması, kum fırtınaları, kaya düşmeleri maden kazaları konuşabilliriz. Elektrik çarpması sonucu oluşan vefatları konuşabiliriz. Deprem hareketlikleri gündeme gelebilir. Toprak açısından beslenme ile topraktan alınan mahsullerin geleceğini etkileyen bir teknolojik gelişme de gündeme gelebilir. Belki de bazı toprak mahsullerinin daha da modifiye edildiğini görebiliriz. Beslenme alışkanlıklarından özgürleşebiliriz.


Sağlık açısında yemek borusu hastalıkları, şeker, ses telleri problemler, tiroit problemleri ve bademcik ameliyatları gibi konuların toplumda daha sık konuşulduğunu duyabiliriz. Özellikle bu bölgeleri korumaya özen gösterebilirsiniz. Sağlık açısından bu başlıklara yatkınlığınız varsa, doktor kontrollerinizi ihmal etmemenizi tavsiye ederim.


mini tavsiye: okaliptus yağı ve karanfil yağını gargara yapabileceğiniz kadar bir suya ikişer üçer damla damlatın. Ardından gargara yaparak, boğaz bölgenizin korunmasına yardımcı olun. Burnunuzdan çekerek, burnunuzu temizleyin ve üst solunumunuzu koruyun.


21 Nisan 2024 JÜPİTER-URANÜS KAVUŞUMUNUN TÜRKİYE NATAL HARİTASINA ETKİSİ


Türkiye Cumhuriyeti Devleti natal haritasında bu etkiyi 11.ev konularında deneyimliyor. Bununla birlikte natal Jüpiter-Neptün karesine de karşıtlık açtığı için bir T-kare deneyimine ülkeyi götürüyor. Öncelikle medya üzerinde inanç sarsılmalarına yol açan durumlar gündeme düşebilir. Halkın güvenini kaybeden medyayı konuşmaya devam edebiliriz. Spor alanında itibarsızlaştırmalar gündeme düşebilir. Ekonomik gerilimin daha çok arttığını görebiliriz. Ülkenin doğusunda toprak kayması, heyelan görülebilir. Trabzon ve çevresinde doğal afet olabilir.


Yeme-içme sektörünü için bugünlerde konuşulan boykot temalarının bu kavuşum ile tetiklendiğini söylememiz mümkün, başka neler olabilir? Yerin altından çıkan madenlerle ilgili yeni bir haber alabiliriz. Madenlere yatırım yapanların, yatırımlarının değerlendiğini konuşabiliriz. Tabi ki altın yükselir.


Eğitim sistemi tarafından bir değişiklik olabilir. Konu her ne olursa, uzun vadeli ve kalıcı bir değişim olmayabilir. Diğer yandan ulaşım yolları (trenler, demiryolları, havayolları, deniz yolları) konusunda üzücü bir haber toplum gündeminde yer tutabilir. Komşu ülkelerimiz ile görüşmelerimiz artabilir. Toplumu ilgilendiren bir hukuk gündemi oluşabilir.


Bu kavuşum boyunca toplum yararına yapılan her türlü çalışma büyük ses getirir. Ve yine bu kavuşum boyunca uluslararası basına sızan bir ülke gelişmesinden geçebiliriz. Emlak sektörünü düzenlemeye yönelik devlet adım atmak zorunda kalabilir.


21 Nisan 2024 JÜPİTER-URANÜS KAVUŞUMUNUN BURÇ BAZINDA ETKİSİ


Gelin birlikte Yükselen burcunuza göre 21 Nisan Jüpiter-Uranüs kavuşumunun ev etkilerini birlikte keşfedelim. Bu kavuşumun gerçekleştiği ev konusunda beklenmedik gelişmeler yaşayabiliriz.


Yükselen burcunuz Koç ise:

Maddi kazançlarınız ve harcamalarınız bu dönem artabilir. Beklenmedik para krizleri yaşayabilirsiniz. Eğer kariyerinize çok iyi şekilde odaklandıysanız, şu sıralar kazançlarınız konusunda güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bir mal veya mülk sahibi olabilirsiniz. iş hayatınızda güzel bir gelişmeden geçebilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizi para kazançlarınızla ilgili istikrar yaratmayan konularda özgürleşmeye davet ediyor.


♉Yükselen burcunuz Boğa ise:

Hayatınızda bir özgürlük döneminde olabilirsiniz. Ani evlilikler yapabilir veya bir boşanma kararı evresinde geçebilirsiniz. Kendinizi daha isyankar görebilirsiniz. Bedensel olarak kilo almaya meyilli olduğunuzu söyleyebiliriz. Beklenmedik bir sağlık gündeminden geçebilirsiniz. Tiroit kontrolleri yaptırabilir, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizi hayatınıza yeni bir bakış açısı katmaya ve sağlığınıza yatırım yapmaya davet ediyor.


♊Yükselen burcunuz İkizler ise:

Çalışma hayatında beklenmedik gelişmelerden yaşayabilir, uzun bir yola çıkabilirsiniz. Bu sıralar kendinizi vakit ayırmak ve bilinçaltı çalışmaları yapmak için muhteşem zamanlardan geçiyorsunuz. Rüyalarınız daha çok anlam kazanabilir. Kendinizi ilhamlı ve üretken hissedebilirsiniz. Kariyerinizle ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri görünenin ötesindeki bilgileliklerle buluşmaya ve şifa çalışmaları yapmaya davet ediyor.


Yükselen burcunuz Yengeç ise:

Uzun zamandan beri hiç hissetmediğiniz kadar kalabalıklara karışmak isteyebilirsiniz. Geniş bir çevreye sahip olmak için adımlar atabilir, toplum yararına faaliyet gösteren kuruluşlarda statü sahibi olabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu boyunca bir hayalinizin veya umuduğunuzun gerçekleştiğine tanıklık edebilirsiniz. Bu kavuşum sizleri hayallerinizin peşinden gitmeye davet ediyor.


Yükselen burcunuz Aslan ise:

Beklenmedik bir statü alabilirsiniz. Bu statü ile, hayatınızda planlanmayan gelişmelerden geçtiğinizi sizlere gösterebilir. Eşiniz varsa, onun ailesi ile meşgul olabilirsiniz. Taşınma gündeminiz oluşabilir. Toprak sahibi olma konusunda arsa veya ev satın alma temalarına odaklanabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizlere köklerinizi yeniden salabileceğiniz değişimlere davet ediyor.


Yükselen burcunuz Başak ise:

Uzun saatler süren bir seyahate çıkabilirsiniz. Bu seyahat size keyif verebilir. Kardeşleriniz varsa, onlardan birinin hayatında sürpriz bir gelişmeden geçiyor olabilirsiniz. Kişisel yaşamınızda beklenmedik bir hukuki süreciniz oluşabilir. Daha çok resmi evraklarla ilgilendiğinizi görebilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri kişisel gelişiminize katkı sağlayacak eğitimlere başlamaya davet ediyor.


Yükselen burcunuz Terazi ise:

Hiç ummadığınız birinden maddi veya manevi destek alabilirsiniz. Miras, nafaka veya banka borçlarıyla ilgili bir gündeminiz oluşabilir. Genel olarak parasal konularda sorumluluklar aldığınızı görebiliriz. Beklenmedik bir tatile çıkmak sizi ruhsal anlamda güçlendirebilir. Eğer evliyseniz, eşinizin para kazançlarında iyileşmeler olabilir. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri ruhsal uyanışa hizmet eden çalışmalara katılmanıza davet ediyor.


Yükselen burcunuz Akrep ise:

Hayatınızın bu döneminde sizden beklenmeyen dönüştürücü kararlar alabilirsiniz. Ani evlenmeler veya ani boşanmalar gündeminizde yer tutabilir. Uzun zamandır bir bekarlık sürecinden geçiyorsunuz, beklenmedik bir tanışma ile ilişkiye başlayabilirsiniz. Bu sıralar hukuksal süreçlerle uğraşabilir, size destek olacak genç bir avukatın rehberliğinden faydalanabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri hayatınıza yeni kişiler katmaya davet ediyor.


Yükselen burcunuz Yay ise: 

Jüpiter ve Uranüs kavuşumu ile çalışma ortamınızda hayatınıza heyecan katacak büyük bir gelişme yaşayabilirsiniz. Eğer bir evcil hayvan sahibi değilseniz, ilk kez evcil hayvan sahibi olabilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa, sayısının arttığını görebilirsiniz. Bir taşınma gündeminiz varsa, sizi taşınırken görebiliriz. Hem evinize, hem de iş hayatınıza odaklandığınız yoğun bir gündemden geçtiğinizi söylemek mümkün. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri yeni egzersizlere başlamaya ve hareket etmeye davet ediyor.


Yükselen burcunuz Oğlak ise: 

Bu transit ile, romantik ilişkilerinizde beklenmedik bir hız yakalayabilirsiniz. Plansız bir bebek gündeminiz oluşabilir. Yüksek hacimli bir yatırım gündeminiz oluşabilir. Kalabalık bir konsere katılabilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya partnerinizle size haz verecek bir aktiviteye katılabilirsiniz. Keyif alabileceğiniz yeni aktiviteleri hayatınıza katabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri yeni bir hobi kazanmaya davet ediyor.


Yükselen burcunuz Kova ise: 

Planda olmayan ev veya arsa satın alma potansiyeli yakalayabilirsiniz. Beklenmedik bir taşınmadan geçebilirsiniz. Evinizde bir düzen değişikliği yaşayabilirsiniz. Aile düzeniniz değişebilir. Yaşam alanınıza yeni katılan kişiler olabilir. Çok misafir ağırlayabilirsiniz. Sevdiğiniz insanların mezarlarını eğer yaptırmadıysanız, bu sıralar yaptırabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu sizleri ev düzeninizde değişime davet ediyor.


Yükselen burcunuz Balık ise:

Jüpiter ve Uranüs kavuşu ile, ummadığınız bir anda araç satışı yapabilirsiniz. Bir üst araca geçmek istiyorsanız, doğru fırsatlar bu sıralar önünüze gelebilir. Kardeşleriniz eğer varsa, onların hayatında planlamadığınız bir gelişmeye şahitlik edebilirsiniz. Akrabalarınızla ilgili yeni haberler alabilirsiniz. Jüpiter-Uranüs kavuşumu ufkunuzu genişletecek kısa bir kursa katılmaya sizleri davet ediyor.


Şifa olsun.


KAYNAKÇALAR

(1) Evrim Ağacı Antropik İlke Nedir? Jüpiter ve Satürn, Dünya'yı Gerçekten "Koruyor" Mu?: https://evrimagaci.org/antropik-ilke-nedir-jupiter-ve-saturn-dunyayi-gercekten-koruyor-mu-1658

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page